Hoppa till innehåll

Museets vänner

Museets vänner är de bästa av vänner! Vår ideella vänförening betyder otroligt mycket för oss, som är en liten institution med knappa resurser. Sedan bildandet år 1994 har museivännernas medlemsavgifter försett museet med allt från byggställningar och mikrovågsugnar till inköp av särskilt viktiga föremål till museets samlingar, allt vilket ligger utom museets egen budget. Mest av allt har dock museivännerna bistått museet med sitt eget arbete – kaffekokande, ideella helgvaktstimmar och mycket annat.

Genom att gå med i Museets vänner visar du ditt stöd för museet och vårt arbete, och du får dessutom lite extra tillbaka. Föreningen anordnar utflykter, föredrag och är allmänt engagerade i det som händer på och kring museet. Detta leder ofta till spännande upplevelser i gott sällskap, men graden av engagemang är helt och hållet upp till den enskilda medlemmen.

Alla medlemmar får tidningen Museivännen två gånger per år. Den innehåller kulturhistoriska artiklar, information och program för föreningen och museet. Du kan läsa ett äldre nummer av Museivännen här under.

Medlemsavgiften är 150 kr och betalas in till bankgiro 5030-3742, skriv in ditt namn så att vi vet vem som har betalat. Du ska också skicka ett meddelande med namn och adress här under.

Om det är något du funderar över så kan du skicka ett mail här under.

Mail