Hoppa till innehåll

Vernissage lördagen 28/6 kl 13: Ljusdals köping 100 år – genom Rehnströms kameralins

Lördagen 28 juni kl 13 öppnar vår sommarutställning!

Årets sommarutställning på museet är en fotografisk exposé Ljusdals köpings 100-åriga historia, sedd genom Rehnströms kameralins. Rehnströms fotografiska AB är fortfarande verksamma i vår kommun, och det är idag den fjärde generationen som driver verksamheten. I år firar firman 150 år, och det finns oss veterligt inget familjeföretag i fotobranschen som är äldre – varken i Sverige eller ute i världen. Att kombinera dessa två jubileum i en och samma utställning har fallit sig självklart, och vi har valt miljöbilder från köpingen för att visa ögonblick ur Ljusdals köpings historia. En del av de äldre miljöbilderna har dessutom kompletteras med nytagna fotografier från samma platser.

Samtidigt med årets sommarutställning står måleriutställningen ”Mats, Anders och Järvsömolnen” kvar, förlängd över sommaren till 7 september. Det har funnits en vitt spridd önskan om att vi skulle låta den stå över sommaren, då intresset för denna är stort även utanför våra trakter. Tack vare att de som lånat ut sina skåp till oss har varit så tillmötesgående har vi också kunnat göra detta.

Av utrymmesskäl har vi därför under sommaren stuvat om och komprimerat ihop vår basutställning, så även den kommer att öppna i sin nya skepnad i samband med sommarutställningens vernissage. Det är dock fortfarande vår ambition att göra en större ombyggnation av den framöver, efter sommaren.

Varmt välkomna till museet!