Hoppa till innehåll

Tis-onsdag 5-6 nov kl 14: Eftermiddagsfilm på museet

Tisdag 5 nov och onsdag 6 nov – Filmvisningar på museet kl 14

Film och foto hör till museets verkliga kärnområden, och vi blir lika glada varje gång någon kommer in till oss och vi får ta del av gamla bilder eller smalfilmer. Ständigt allt större delar av museets bildarkiv finns tillgängligt på helsingebilder, och Åke Palm på museets mediaverkstad klipper med jämna mellanrum ihop nya digitala filmer av de många äldre filmer som intresserade privatpersoner låter honom få del av. Museet förvaltar också den stora filmskatt som dokumentärfilmaren Erik Eriksson lämnade efter sig, och många av dessa filmer finns till försäljning på museet på DVD.

I vår jubileumsutställning visar vi foto – varje år mellan 1963–2013 representeras av (minst) en bild från museet och en bild från Ljusdals kommun. Dessutom finns enstaka bilder som representerar större världshändelser. Många av bilderna från kommunen är hämtade ur bildarkivet efter fotografen Stig Andersson. Stigs bildsamling förvaltas efter hans bortgång för tre år sedan av Järvsö hembygdsförening, där fotona just nu digitaliseras.

Under den vecka som har film och foto som tema har vi valt att visa film under två eftermiddagar, tisdag 5/11 och onsdag 6/11. Båda dagarna blir det dels en film ur museets egen produktion, och dels en Erik Eriksson-film.

Tisdag 5 november visar vi dels vår egen ”Ljusdals socken 1949”, och dels en Erik Eriksson-film som i skrivande stund inte är bestämd.

Onsdag 6 november visar vi dels vår egen ”Glimtar från Ljusdal”, och dels en Erik Eriksson-film som inte heller ännu är bestämd.

Filmerna visas på museet kl 14. Fri entré och kaffeservering. Välkomna!