Hoppa till innehåll

Tis 22 mars kl 18: Finns det några alternativ till att tigga?

Finns det några alternativ till att tigga?

De människor som just nu sitter vid våra butiker i Ljusdal och tigger är från Bulgarien. Tisdagen 22 mars kl. 18–21 har vi bjudit in dem till museet, samt ordnat med en tolk, för att skapa möjlighet till ett möte för samtal och ömsesidig förståelse. Det finns många åsikter om tiggeriet i dagens samhälle, men få tillfällen att faktiskt mötas och samtala. De flesta av oss vill instinktivt hjälpa dem som har det sämst, men hur det ska gå till eller huruvida detta ens är möjligt – om det finns det också åsikter.

Vi har därför också bjudit in Allan Vidarsson på ”Hjälp till liv International” i Hudiksvall till denna kväll, och han kommer att berätta om den hjälpverksamhet som de bedriver.

Dessutom kommer Anna Löfving att medverka via Skype och berätta om sina erfarenheter. Hon är redaktör på tidningen Måsen i Mariefred, och en av initiativtagarna till ”Mariefredsmodellen”, en organisation som givit tiggarna jobb medan de uppehåller sig i Mariefred.

Slutligen vill vi även bjuda in allmänheten till museet denna afton, vilken har inspirerats av vår utställning om Joe Hill och det engagemang han hyste för de svagaste i samhället. Vi vet att det finns många ljusdalsbor som är intresserade av den här frågan, och vi hoppas att ni vill komma till oss för att träffas och samtala denna tisdagkväll. Varmt välkomna!

Museet bjuder på kaffe och smörgås. Entrén är frivillig, och den kommer att tillfalla de bulgariska tiggarna.