Hoppa till innehåll

”Spåra Tiden: ”1789” – dagsprogram för skolorna under vecka 47

Tisdag 19 nov–torsdag 21 nov: Spåra Tidens föreställning ”1789” för skolorna på dagtid

Varför ser det ut som det gör? Varför bor vi här? Vem är det egentligen som format vårt samhälle och hur kan det ha varit att gå i deras skor?

”Spåra Tiden” har under en lång följd av år varit namnet på museets pedagogiska verksamhet, huvudsakligen med inriktning mot skolan. Som en del av jubileumsprogrammet har vi dammat av ett av de allra första programmen som Spåra Tiden gjorde, föreställningen ”1789”. Föreställningen inleds med en rad dramatiserade scener, utan synbart sammanhang annat än en liten träask och frågan ”Vad ska man med museer till?”. Åhörarna får sedan i museets arkiv och gömmor följa spåren efter asken och dess människor, och gemensamt lägga pusselbitarna till askens historia.

Vi kör en föreställning på förmiddagen och en på eftermiddagen under alla tre dagarna, och dessa är sedan länge fullbokade. Skolklasser som anmält intresse men inte fått plats har blivit lovade repriser under vårterminen. Vi kommer också att göra en föreställning för allmänheten, torsdagen 21 november kl 18 på museet.