Hoppa till innehåll

Onsdag 30 oktober kl 9: ”Skola i gränsland”

Pedagogisk verksamhet

Under namnet ”Spåra tiden” har museet under många år arbetat med pedagogisk verksamhet, inte minst riktat mot kommunens skolor. ”Spåra tiden” har sin plats senare under museets 50-årsjubileum, men vi har fått chansen att rivstarta den pedagogiska avdelningen med ett föredrag redan under den första veckan av programverksamhet.

Onsdag 30 oktober kl 9

Kl 9 på morgonen onsdagen den 30 oktober berättar Peter Skogsberg, lärare vid Sunnadalsskolan och Maritimmuseum i Karlskrona, om den banbrytande pedagogik som vände skolan från att vara en skola med dåligt rykte till en pedagogisk förebild. I stället för att se kultur som ett komplement till undervisningen, används olika kulturformer här för att uppnå målen i läroplanen. Samarbetet mellan skola och kulturliv har ökat integrationen och höjt undervisningens kvalitet, samtidigt som eleverna har vuxit.

Föredraget är kostnadsfritt och alla intresserade är välkomna! Då vi serverar kaffe ser vi gärna att man förhandsanmäler sig till museet på 0651-71 16 75.

I samband med Peter Skogsbergs föredrag finns också möjlighet att köpa hans bok ”Skola i gränsland” till reducerat pris. Varmt välkomna!