Hoppa till innehåll

Ny utställning året ut: ”Bandy i Ljusdal”

Utställningen ”Bandy i Ljusdal”: 11 oktober 2014–6 januari 2015

Det är i år 40 år sedan Ljusdal stod värd för den första Daf-cupen, efter att Björn Swartswe kläckt den lätt galna och helt oemotståndliga idén om en dygnetrunt-turnering i bandy på försäsongen. Under åren i Ljusdal växte cupen i storlek och status, sponsorer kom och gick, och hela bygden och samhället slöt upp kring arrangemanget. Det var en folkfest både på och utanför IP, och kanske har vi först i efterhand förstått hur tomt det blev när vi förlorade den.

Ljusdals BK och ExTe ordnar i år en ny bandycup i liten skala för att högtidlighålla det som startade för 40 år sedan. Här på museet öppnar vi uppställningen ”Bandy i Ljusdal” av samma anledning. Detta är en uppdaterad version av den utställning vi visade hösten 1998, för 16 år sedan, vilken byggde på material, samlingar och information från minnesgoda personer med ett brinnande intresse för LBK:s historia. Inte heller denna nygamla utställningsversion skulle ha tillkommit om det inte vore för dessa eldsjälar.

Det handlar om bandy, om Ljusdals BK, om vår cup och om IP – det är historia och nostalgi och en chans att minnas. Vernissagen är lördag 11 oktober kl 13. Varmt välkomna hela hösten!