Hoppa till innehåll

Museet har bytt adress!

Ljusdalsbygdens museum har bytt adress!

Onsdagen 18 april 2018 flyttade museets kaffebryggare, internetuppkoppling och fotot på HansErs-Karin som hängde i receptionen till de nya lokalerna i Mejeriet, och därmed har museets personal och verksamhet officiellt ”bytt lokal”. Även brevlådan är flyttad, och eftersändning av posten beställd. Vi arbetar på att få telefonin att fungera, men det kan vara lite si och så till en början eftersom Ljusdals kommun samtidigt håller på och byter telefonsystem. Från och med 14 maj kommer pastorsexpeditionen för Ljusnans pastorat att husera i den gamla museibyggnaden, och vi kommer att finnas i gamla Mejeriet. Gatu- och postadressen är Boställsgatan 5, 827 32 Ljusdal. Ingång från Boställsgatan i ”stora ingången”.

Trots detta kommer museet även fortsättningsvis vara ”stängt för flytt”. Vi tänkte ursprungligen öppna en sommarutställning i juni 2018, men det har visat sig bli omöjligt. Boverket har givit oss anslag för inredningen av magasin och arkivlokaler i källaren, men med villkoret att dessa arbeten är helt färdiga den sista oktober i höst för att pengarna inte ska frysa inte. Naturligtvis har vi inte råd att gå miste om detta, och har därför kastat om hela flyttplaneringen för att kunna ägna oss åt källarvåningen. Till detta har kommit den hastiga flytten ur de gamla lokalerna på Museivägen, och för att få verksamheten att fungera på Mejeriet måste vi även prioritera byggandet av väggar till kontor, och få till en något så när praktiskt fungerande arbetsmiljö, innan vi kan återuppta arbetena med de publika ytorna.

Under de närmaste månaderna kommer vi av ovanstående skäl även ha mycket svårt att hantera ärenden som rör våra samlingar och arkiv, och hoppas på förståelse för detta.

Som alltid är ni varmt välkomna till Ljusdalsbygdens museum, men på ny adress!