Hoppa till innehåll

Lör 4 juni: Museet STÄNGT för kulturhistorisk festival!

Museibyggnaden STÄNGD under ”Det hvar på tiden” – Ljusdals kulturhistoriska festival!

Lördag 4 juni 2016 är museet stängt, och vi hänvisar i stället intresserade besökare till den kulturhistoriska festivalen i Signeulsparken! Årets festival har undertiteln ”Mode, modister och modiga mannekänger”, och hållpunkter för programmet finns återgivet nedan. Museets personal kan påträffas på festivalområdet, med eller utan plommonstop och halmhatt. Varmt välkomna dit!

 

PROGRAM ”Det hvar på tiden” 2016

Kl 11.00–15.00 – Signeulska magasinet håller öppet. Här finns utställningar på årets tema och en fotoateljé för den som vill föreviga sig i tidstypisk klädsel.

Kl. 11.00–15.00 – Aktiviteter i Signeulska parken pågår: kaffe- och matservering, historisk mordgåta, butik för historiska kläder, vykorts- och filmförsäljning, spel och andra förströelser, sagoläsning. Rakstuga! Tombola!

Kl 11.15 – Stenmålning för barn i Signeulparken

Kl 11.45 – Berättartält i Signeulparken, del 1 – minnesgoda personer minns Ljusdals modehistoria

Kl. 12.30 – Musik: Louisa Vogt Westling, utanför Signeulska magasinet

Kl 13.00 – Modevisning på Rio-biografen: hundra år av mode, 1880-1980

Kl. 14.00 – Berättartält i Signeulparken, del 2

Kl. 14.30 – Musik: Louise Rosén, utanför Signeulska magasinet

______________________________________________________________

Kl 15.00 – Filmvisning på Rio-biografen: ”Hattarna, kjolarna och lite Watzins Keratin” – en film om hundra år av svenskt mode signerad Olle Häger och Kjell Tunegård, med Hans Villius som berättare. Dessutom visas utsnitt av Åke Palms senaste Ljusdalsfilm ”Glimtar från Ljusdal 3”.