Hoppa till innehåll

Lö 24/3 kl 12 på Mejeriet: FolkUngar ♥ Museet

Folkungar ♥ Museet – processdag på Mejeriet kl 12–15.30

Till dig som är folkmusiker, dansare, sångare eller du som är intresserad av folkmusik och utveckling!

Kom och ta del av det nya samarbetet mellan FolkUngar och Ljusdalsbygdens museum i museets nya lokaler Mejeriet. Välkommen att höra om hur vår nya gemensamma vardag i nya lokalerna kan komma att se ut. Hälsinglands spelmansförbunds arkiv kommer också att finnas i lokalerna, vilket innebär att det blir mer tillgängligt för allmänheten.

Vi kommer under 2019 att producera en ny utställning som ska bygga på folkkultur och folkmusik. Här funderar vi på frågor som hur kan Hälsinglands folkmusiktradition gestaltas. Vad finns att visa och vilka berättelser vill vi berätta? Vi vill gärna ta del av era tankar och ideér kring vad som är viktigt att lyfta och hur det kan genomföras.

Dagen arrangeras av Studieförbundet Bilda och är en del av vår förstudie som bekostas av Utveckling Hälsingebygden/Jordbruksverket som förvaltande myndighet för landsbygdsprogrammet. Genom din medverkan ger du din ideella tid till projektet i övrigt är dagen gratis och gott fika ingår.

För den som vill kan dagen avslutas med en folkmusikkonsert – ”Matriarkerna” med Sara Parkman och Samantha Ohlanders på Röda Kvarn i Ljusdal kl. 16.00. Konserten arrrangeras av Musik i Ljusdal. Och biljetter kan köpas på plats men även förbokas hos Musik i Ljusdal.

Ingen föranmälan för dagen. Varmt välkomna!
Bilda/FolkUngar, HSF och Ljusdalsbygdens Museum

28234929_1290067507761549_5862975175995211077_o