Hoppa till innehåll

”Handens kunskap”: dagsprogram under vecka 44

”Handens kunskap” – en vecka om slöjd och traditioner

”Handens kunskap” är ett av museets centrala verksamhetsområden. Det handlar om slöjd och hantverk, men lika mycket om långsiktiga perspektiv: om kunskap i nutiden och inför framtiden, och om överförandet av kunskap mellan generationer. Både Museets vävstuga och Slöjdverkstan för barn är bärare av dessa tankesätt. Under vecka 44, som också är höstlovsvecka för skolorna, kommer slöjd, hantverk och traditioner stå i fokus för museets programverksamhet på dagtid.

Tisdagen den 29 oktober

Öppet hus på museet kl 10–15 med möjlighet att prova på olika sorters slöjd: att tova, att väva, att brodera med smarta textilier osv. Fri entré och bara att komma in och prova på! Verksamheten är främst inriktad på barn, men alla är självklart välkomna in i värmen!

Under dagen kommer även Johanna Bölja att hålla ett program kallat ”Fäbodens musik och hantverk” vid två tillfällen: kl 11–12.30 och kl 13.30–15. Det riktar sig till barn mellan 7–12 år och omfattar vallvisor och småslöjd. Även detta är kostnadsfritt, men då antalet platser är begränsat vill vi att man föranmäler sig till museet på telefon 0651–71 16 75 senast fredag 25 oktober.

Torsdagen den 31 oktober

Öppet hus på museet kl 10–15 då Västra Hälsinglands Slöjdförening finns i lokalen och slöjdar. Även slöjdaren Jögge Sundqvist från Umeå – som befinner sig på museet för att under artistnamnet ”surolle” samma kväll framföra sin föreställning ”Rhythm & slöjd” – håller ett program där han bl a visar sina verktyg kl 11 och kl 13. Fri entré.