Hoppa till innehåll

Det hvar på köpingen – årets bildgåta 20 kronor!

Årets tävling ”Det hvar på köpingen” säljs på museet!

Den bildgåta som varje vinter säljs till förmån för ”Det hvar på tiden”, Ljusdals kulturhistoriska festival, finns nu till salu på museet! Tävlingsperioden pågår fram till 7:e januari och tävlingshäftet kostar även i år 20:-.

Det är fjärde året som tävlingen genomförs, och den går ut på att gå runt på Ljusdals köping och identifiera de olika byggnader som har detaljbilder med i häftet. Det hela är tänkt som ett tidsfördriv under jul- och nyårshelgerna såväl för gamla ljusdalsbor som för nyfikna besökare; en andningspaus och en bensträckare mellan helgernas dignande bord. Man måste heller inte delta i tävlingen för att köpa häftet och ha nöjet av det, om man inte vill.

För alla som önskar delta i själva tävlingen är sista inlämningsdag efter trettonhelgen, tisdag 7 januari 2014, och det går bra att lämna den här på museet eller i Förvaltningshusets reception.

De 10-15 deltagare som har flest rätt kommer att bjudas in att delta i en final, som går av stapeln lördagen 1 februari 2014 kl 13 i Ljusdalssalen i Förvaltningshuset. Då kommer som vanligt en rad kluriga frågor om Ljusdals köpings historia att avgöra vem som är Ljusdals mesta köpingskännare år 2014. Till detta finalevenemang är också alla som vill välkomna för att bevittna kampen om denna åtråvärda titel.