Hoppa till innehåll

Att släppa ytan och våga hitta nakenheten

Pågick: 2021-05-09 : 2021-06-12

Per Jonsson Dance Center och Ljusdalsbygdens museum visar utställningen ’att släppa ytan och våga hitta nakenheten’, med koreografen Teresia Björk. Utställningen består av Björks tidigare sceniska produktioner och visar hennes arbete med koreografi metodik och forskning i bilder, film och annan dokumentation. Delar av Björks nya soloverk ’AMORF’, som är en hyllning till koreografen Per Jonsson, premiärvisades 9 maj och kommer att framföras igen efter 17 maj. Utställningen är öppen 9 maj – 12 juni 2021.
 
Teresia Björk arbetar som dansare koreograf och har varit verksam nationellt och internationellt de senaste 30 åren. Hon har också haft täta samarbeten med teater och film – som dansare, skådespelare och koreograf – vilket avspeglar sig i hennes koreografi.
Under sju år arbetade Teresia med en trilogi om konstnären Siri Derkert som blev tre sceniska verk, en film och en bok. Februari 2020 hade hon premiär med ett nytt verk ”Inre Rum” på Dansens Hus i Stockholm.
 
Per Jonsson Dance Center är ett centrum för forskning inom dans och koreografi. PJDC har fått stöd från Region Gävleborg, Kulturrådet, Carina Ari stiftelse, Ljusdals kommun och Ljusdalsbygdens museum.

Läs mer om Per Jonsson Dance Center och Teresia Björk.