Hoppa till innehåll

Museet Öppnar

Pågick: 2019-06-29

Klockan 12 invigs Ljusdalsbygdens museums nya lokaler i mejeriet av filmaren och ljusdalsskildraren Jonas Sima.

Klockan 13 släpper Västra Hälsinglands Forskarförening sin nya bok om byarna Åkerslund, Kaven och Ångsäter. Boken finns till försäljning, och ett bildspel med bilder från dessa byar kommer att rulla hela dagen.

Under dagen bjuder Museets vänner invigningsbesökarna på kaffe, så länge det finns kvar. Till sin hjälp har de kommunens arbetsmarknadsprojekt ExtraStöd, som också har varit oumbärliga i arbetet med att färdigställa och dekorera lokalerna inför invigningen.

För den musikaliska underhållningen svarar Thuva Härdelin och Urban Andersson.

Från kl 12.30 till stängning kl 16 finns möjlighet att följa med museets personal på en rundvisning bakom kulisserna och ner i källaren för att bese de delar av lokalerna som inte är öppna för allmänheten. 

Det enorma arbete som museets personal, tillsammans med en handfull yrkeshantverkare, frivilliga, samt personal från projektet ExtraStöd, har utfört i lokalerna så här långt är dokumenterat i bilder, och kommer att rulla i form av ett bildspel. 

Passa också på att heja på de tappra deltagarna i löparfesten Ränn i Ljusdal. De tävlande springer 1 eller 3 varv runt Kyrksjön, med start kl 14 från Östernäs, och passerar museet i hörnet mot Ebeneserkapellet.